De Omgeving

~ De Omgeving ~

Generic placeholder image

Het Heuvelland

Landhotel Alberts ligt in het schilderachtige plaatsje Heijenrath, op een kleine hoogvlakte met bossen en weilanden, begrensd door de schitterende beekdalen van de Gulp in het westen en de Geul in het oosten.

Qua sterke heuvelachtigheid met adembenemende vergezichten en dichte hellingbossen hoort dit gebied landschappelijk meer bij de Ardennen dan bij de rest van Nederland.

Een beetje buitenland in eigen land dus. Dit beeld wordt nog versterkt door snelstromende beekjes met monumentale watermolens, de schilderachtige holle wegen, eeuwenoude hagen en natuurlijk de karakteristieke vakwerkhuizen.

Generic placeholder image

Wandelen & Fietsen

Houdt u van lekker wandelen ? Bij de entree van het Landhotel beginnen enkele van de mooiste wandelingen. Het landschap is golvend. U wandelt door nostalgische dorpjes en langs karakteristieke vakwerkhuizen.

Het landhotel is omgeven door een fietsroutenetwerk met genummerde knooppunten. Eventueel kunt u een grensoverschrijdende fietstocht maken door o.a. de Voerstreek, waarbij u zelf uw eigen route en afstand bepaalt.

Heijenrath is vooral bekend vanwege de Loorberg; een van de bekendste beklimmingen in de wielerklassieker Amstel Gold Race.
Landhotel Alberts heeft diverse wandel- en fietsroutes voor u klaar liggen; wij adviseren u graag.

Generic placeholder image

Maastricht / Aken / Luik

"Bourgondische" stad Maastricht, de tweede monumentenstad van Nederland, biedt vele Romeinse en Middeleeuwse overblijfselen, imposante kerken, gezellige winkelstraatjes en pleintjes, met in het centrum het befaamde Vrijthof met zijn talloze terrasjes.

Een wandeling door de stad Luik, zo'n 25 km ten zuiden van Maastricht, levert u de fraaie aanblik van vele gebouwen in Art Deco stijl. Direct onder Luik beginnen de rotsachtige Ardennen, een schitterend uitgestrekt natuurgebied tot aan Noord-Frankrijk.

Een half uurtje rijden van het Landhotel ligt de Duitse historische stad Aken met vele fraaie monumenten, de grote Domkerk bekend van Karel de Grote, de beroemde Elissenbrunnen en de gezellige binnenstad.


Generic placeholder image

De Ardennen / De Eifel

Het Heuvelland is een uitloper van de Ardennen. Deze bevinden zich een half uurtje ten zuiden van Maastricht.

De steile rotsachtige heuvels worden doorsneden met talloze kleine riviertjes. In een aantal daarvan zijn stuwmeren aangelegd zoals onder andere bij Eupen en Robertville.

Ten zuidoosten van Aken begint het zeer gevarieerde, heuvelachtige landschap van de Eifel, met verschillende bergketens tot een hoogte van 750 meter.

Het gebied is onder andere bekend om zijn sporen van vulkanische activiteit, wildwateractiviteiten, uitgestrekt wandelgebied, de oude stad Monschau en het formule 1 autoracecircuit Nürburgring.

Ontspan en geniet van uw vakantie